Brezplačna poštnina*

Za vsa naročila v vrednosti nad 40€

je dostava brezplačna. Za naročila v vrednosti

pod 30€ je strošek dostave 3,50€.

Ščitnica, vzrok debelosti tudi pri meni?

Znanstveniki so dokazali, da ima ščitnica velik vpliv na počutje in obliko vašega telesa. Letos poleti so angleški znanstveniki ponovno dokazali kako močan vpliv ima ščitnica na človeško telo in mednarodni inštitut v Londonu je predstavil uradno, najnovejšo študijo o telesnem organu - ŠČITNICI.

ščitnica1

Študija je pokazala in še enkrat več potrdila, da lahko preveč (hiper ) aktivna ali premalo ( hipo ) aktivna ščitnica vpliva na alergije, težave s kožo, na utrujenost, razdražljivost, prebavne težave, težave s spanjem, pridobivanje ali izgubljanje teže, otekline ter na različne vrste bolečin.

Simptomi pri obeh težavah so podobni. Zdravniki poznajo šest osnovnih simptomov hipo aktivne ščitnice: povečano telesno maso, suho kožo in lase, hripav glas, utrujenost, slabo prenašanje mraza. Vendar so te težave manjše od tistih, ki ji telesu povzroči nepravilno delovanje ščitnice, saj vsaka celica v telesu potrebuje ščitnični hormon. Če je ne zdravimo, lahko tvegamo diabetes, visok krvni tlak, emfizem, artritis, depresijo, migreno in sindrom karpalnega kanala.

PREHRANA IN DELOVANJE ŠČITNICE

Če imate bolezni ščitnice se izogibajte rafinirani hrani, sladkorju, vsem živalskim beljakovinam (mlečnim izdelkom, mesu) glutenu, kofeinu in alkoholu. Ne pretiravajte z zeljem, brstičnim ohrovtom, brokolijem in cvetačo, saj lahko še dodatno oslabijo delovanje žleze ščitnice.

Za proizvodnjo hormonov so potrebne dobre maščobne kisline, zato ne pozabite na priporočene maščobe, najboljše so iz mikroalg (zaradi EPA in DHA maščobnih kislin). Uživajte v lanenem semenu in v lanenem, svetlinovem in konopljinem olju. Ne pozabite na zeleno zelenjavo, oreščke, stročnice in na žita brez glutena, na mikroalge in dnevno gibanje na naravni svetlobi, saj so kalcij, magnezij in vitamin D nepogrešljivi pri naši presnovi, selen pa skrbi za pretvorbo T4 v T3. Za soljenje pri premajhnem delovanju žleze ščitnice uporabljajte naravno morsko sol, uživajte v špinači, blitvi, naravnih zeliščih, skratka naravnih sestavinah.

ŠČITNICA IN HORMONI

Hormoni ščitnice so glavni regulatorji metabolizma in imajo močan vpliv na telesno težo in kontrolo nad načinom, kako organizem presnavlja ogljikove hidrate in maščobe. Nepravilno delovanje ščitnice vpliva tudi na kontrolo apetita. Tudi najnovejša študija angleških znanstvenikov kaže, da lahko hormoni ščitnice spremenijo nivo hormona leptina, ki nastane iz maščobnih celic in za katerega menijo,da kontrolira apetit in stabilizira nivo energije.

Delovanje naše žleze ščitnice je za naše dobro počutje in zdravo delovanje vseh telesnih procesov zelo pomembno, zato zanjo poskrbite preden se težave pojavijo (velikokrat nastopijo v menpoavzi zaradi upadanja nastajanja spolnih hormonov) oz. kot podporno terapijo uradnemu zdravljenju.

ščitnica

KDO JE BOLJ NA UDARU ŠČITNICE? Ženske!

Res je, ženske so bolj izpostavljene težavam s ščitnico in to kar 6x bolj. Če vaša ščitnica ne deluje pravilno je velika verjetnost, da imate težave z izpadanjem las, lomljenjem nohtov in prekomerno telesno težo.

7 NAJPOGOSTEJŠIH SIMPTOMOV NEDELOVANJA ŠČITNICE

  • prekomerna telesna teža
  • povišan holesterol
  • lomljenje nohtov
  • boleče mišice
  • suha koža
  • težave s prebavo
  • izčrpanost

STROKOVNJAKI NA PODROČJU PREHRANE IN DELOVANJA ŠČITNICE PRIPOROČAJO

Več let študij in razvoja lastnega recepta iz 100% naravnih sestavin je pripeljalo do revolucije na področju priprave in mešanic čajev. Slimtox čaj preverjeno pomaga pri težavah z delovanjem ščitnice, popolnoma brez hormonskih dodatkov!

Sestavine kot so Pegasti badelj, Grško seno, Rooibos, Kamilica, vam bodo pomagale ublažiti težave s ščitnico in vam pomagale na poti v staro formo.

Slimtox čaj preverjeno pomaga pri povečanju ravni energije v telesu, pospešuje prebavo in je zaradi svoje sestave izjemno bogat z antioksidanti.

5 Naroci zdaj