Brezplačna poštnina*

Za vsa naročila v vrednosti nad 40€

je dostava brezplačna. Za naročila v vrednosti

pod 30€ je strošek dostave 3,50€.

RECEPT: Veganski špinačni ravioli

Veganski špinačni ravioli

 

Testo za testenine
- 350 g pirine moke
- 2 dcl vode
- žlica olivnega olja
- pol žličke lahko navadne soli
Nadev
- mozzarisella
- 150 g mlade špinače
- muškatni orešček
- poper in sol
Zabela
- 50 g bio veganskega masla ALSANbio
- malce nasekljanega peteršilja
- posušen čilijev prah
Najprej iz sestavin za testo zamesimo testo. Lahko ga zamesimo v aparatu ali pa na roke. Zavijemo ga v folijo in ga damo v hladilnik za pol ure, da se ohladi, saj tako potem lažje izrezujemo in polnimo samo testo.
Za nadev najprej narežemo in nasekljamo mozzarisello in svežo mlado špinačo. Ker gre za mlado špinačo je ni potrebno blanširati. Če pa imate navadno špinačo, vam svetujem, da jo blanširate, da ne bo še čisto surova, ko se ravioli skuhajo. V posodici zmešamo nasekljano špinačo in mozzarisello, nastrgamo malce muškatnega oreščka, solimo in popramo ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo špinačni kremasti nadev.
Testo na pomokani površini na tanko razvaljamo. S plastičnim modelčkom za polkrožne raviole izrežemo kogce, ki jih nato polagamo na modelček, napolnimo z žličko špinačnega nadeva, rahlo navlažimo po robu in modelček stisnemo skupaj, da dobimo raviole v obliki polkroga.
V osoljenem kropu veganske špinačne raviole kuhamo cca 5-6 minut, dokler ne priplavajo na vrh. Previdno jih poberemo iz lonca in nadevamo na krožnike.
V manjši kozici stopimo vegansko maslo in z njim prelijemo raviole, jih rahlo potresemo s peteršiljem in čilijevim prahom.
Veganski špinačni ravioli so odlična alternativa navadnim špinačnim ravilom z ricotto.