Brezplačna poštnina*

Za vsa naročila v vrednosti nad 40€

je dostava brezplačna. Za naročila v vrednosti

pod 30€ je strošek dostave 3,50€.


Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Slimtox.si v lasti podjetja Slimtox LTD, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino upravlja podjetje Slimtox LTD. Splošni pogoji poslovanja vas zavezujejo v trenutku, ko stopite v spletno trgovino www.slimtox.si. Prosimo pazljivo preberite celotno vsebino splošnih pogojev poslovanja. Ob vstopu in naročilu artikla na spletni strani www.slimtox.si se obiskovalcu ni potrebno registritati, s čimer je uporabniška izkušnja prijetnejša. Do končne izvedbe naročila uporabnika loči samo en korak. Ob izbranem artiklu in dodanem v košarico, uporabnik vpiše samo osnovne podatke (ime, priimek, naslov za dostavo, poštna številka in pošta, telefonska številka in elektronski naslov). Kupcu/obiskovalcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni.


Vrste uporabnikov

Nakup lahko opravijo gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati. 

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave, 
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Dostava in način plačila

Za dostavo produktov podjetja Slimtox LTD v državi Slovenije skrbi podjetji GLS, d.o.o. in Pošta Slovenije. Paket se dostavi v roku 2-3 delovnih dni. V okviru sodelovanja ponudnik daje možnost, da artiklov kupec ne plača v naprej. Šele ko paket dostavi kurirsko podjetje GLS, d.o.o. ali Pošta Slovenije, uporabnik plača artikel ob prejemu torej po povzetju (z gotovino). Stroški dostave so brezplačni ob nakupu nad 40€. V nasprotnem primeru znaša poštnina 3,50€ za področje znotraj meja države Slovenije.

Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije zaračuna provizijo v vrednosti 1,05€. 

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.


Naročilo in cene

Zaradi narave poslovanje prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Slimtox.si ažurirajo in spreminjajo pogosto. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Slimtox.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupcu pošljemo prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Slimtox.si. 

V skladu z zakonom o davku na dodano vrednost (DDV) za državo, kjer je registrirano podjetje, nismo zavezanci za DDV. Cene tako ne vsebujejo davka na dodano vrednost (DDV). Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu 'Naročilo potrjeno'). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončn in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Promocijske kode

Občasno preko emaila ali preko drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence \"koda kupona\". Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oziroma kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

 

Uporaba kode za popust: 

- uporabnik izbere izdelke, ki jih želi kupiti in jih da v košarico, 

- na zaključku blagajne v okence "koda za popust" vpiše kodo za popust in klikne gumb "Potrdi". 

- Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. 

- Ko uporabnik vpiše promocijsko kodo se vrednost le-te avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati. 

 

Postopek obveščanja o nakupu 

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. 

Slimtox.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 

Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpišejo še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 


ODSTOP OD NAROČENEGA BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@slimtox.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Podjetje potrošnika obvesti o postopku vračila, nato mora potrošnik najkasneje v 16 dneh podjetju vrniti blago.

Kupec ima po kontaktiranju podjetja 16 dni časa, da vrne artikel. Kupec mora sam plačati stroške povratnega pošiljanja artikla. V primeru, da ponudnik uporabniku pošlje napačen artikel, stroške povratnega pošiljanja plača ponudnik. Artikel se vrne na naslov podjetja Neoteric d.o.o., katero za podjetje Slimtox LTD opravlja kurirske storitve v Republiki Sloveniji. Naslov za vračilo:
Neoteric d.o.o.
Volodjeva ulica 23c
2000 Maribor

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 

Pri odstopku od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. 


Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Slimtox.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke kupcev: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo in državo prebivališča. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporanbik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter usterezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. 


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.


PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Slimtox.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Slimtox in logotip sta v lasti podjetja Slimtox LTD.

 

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilno podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Klub temu pa se lahko lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo Slimtox.si obvestil kupca o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla. 


Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@slimtox.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Maraco d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Darilca ob promocijskih akcijah

Radi nagrajujemo svoje kupce, bralke e-novic in vse, ki nas spremljajo preko ostalih medijev, zato pogosto izvedemo posebne promocijske akcije. Ena izmed takšnih akcij je, da kupcu pri nakupu nad določeno vrednostjo podarimo darilce. Pri teh akcijah je meja vedno eksplicitno in nedvoumno navedena. V kolikor se kupec odloči, da izkoristi akcijo, se ob tem zaveda in obveže, da v kolikor pride do vračila artikov delno ali v celoti, se mora prav tako vrniti tudi darilce. To ne velja, kadar preostala vrednost od nakupa vseeno presega mejo, ki je bila določena za darilce ali v kolikor stranka v isti vrednosti zamenja vračajoči artikel za kakšnega drugega iz spletne trgovine. 

Primer: stranka prejme darilo ob nakupu nad 35€ (brez stroškov pošiljanja). Vrednost nakupa stranke znaša 43€, zato prejme darilo. Nato želi vrniti izdelek v vrednosti 20€. Skupna vrednost nakupa tako znaša 23€, kar pomeni, da ni upravičena do darilca in ga mora vrniti. Lahko pa namesto vračila denarja izrazi željo in zamenja vračajoči artikel z artiklom v vrednosti 20€ in tako darilo obdrži. 

Daril, ki jih stranke dobijo brezplačno ob nakupu ne menjujemo ali vračamo vrednosti izdelka.

 

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov 

Vse informacije na straneh spletne trgovine Slimtox (www.slimtox.si) so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v tej spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh z našimi izdelki posvetujete s svojim zdravnikom.

 

Sestavine so zapisane ob vsakem izdelku. V primeru alergij na katero izmed sestavin odsvetujemo nakup.