Brezplačna poštnina*

Za vsa naročila v vrednosti nad 40€

je dostava brezplačna. Za naročila v vrednosti

pod 30€ je strošek dostave 3,50€.


Sestavine Slimtox čaja

Sestavine, ki so prisotne v Slimtox čaju so skrbno izbrane in sestavljene v okusno in zelo učinkovito, 100% naravno čajno mešanico. Sestava dnevnega in nočnega Slimtox čaja se razlikuje. 


Sestavine v dnevnem Slimtox čaju:

Oolong čaj 

(poseben čaj, saj surove lističe posušijo na soncu in jih nato polomijo, s čimer se šele prične oksidacija, ki pa je le delna, saj nato delno oksidiran čaj posušijo do konca in s tem ustavijo oksidacijo)  

Ingver 

(ingver je zelnata trajnica z nadzemnim delom. Ima močan, pikanten okus, zato je zelo primeren za uživanje v obliki čaja, saj se tako ublaži njegova ostrina. Je odlično nadomestilo jutranje kave, saj vas zdrami in pripravi na nov dan. Prija tudi, kadar ste preveč pojedli in imate občutek teže v želodcu. Ingverjeva glavna sestavina je gingerol)


Limonska trava 

(limonska trava je aromatična rastlina tipična za Indijo, Azijo in nekatere tropske predele Afrike. Ima značilne suličaste liste, ki lahko v višino zrastejo tudi do dva metra. Pripisujejo ji številne blagodejne učinke)


Kardamom 

(Kardamom izvira iz tropskih deževnih gozdov Šrilanke, Indije in Sumatre. Pomaga pri napenjanju in lajšanju prebavnih težav, uničuje gnilobne bakterije, znižuje povišan krvni tlak, odganja utrujenost in šibkost)


Kopriva 

(kopriva vsebuje velike količine rudninskih snovi, zlasti železa, pa tudi acetilholin, metanojska (mravljinčna) kislina, histamin, vitamini, klorofil, encimi in snovi, ki znižujejo količino krvnega sladkorja)


Pegasti badelj 

(Pegasti badelj je znan po zdravilni učinkovini silimarin, za katero je znano, da blagodejno učinkuje na jetra, ki imajo največjo vlogo pri razstrupljanju telesa. Silimarin pa se nahaja zgolj v plodu rastline in je aktivna sestavina, ki ščiti jetra pred toksini iz okolja in pomaga pri njihovi regeneraciji, saj so jetra eden redkih organov, ki imajo to sposobnost, da se lahko sama regenerirajo. Silimarin zelo poenostavljeno povedano deluje tako, da vpliva na zunanjo steno celic jeter, ki postanejo trše, kar pomeni, da strupi težje vstopijo vanje. Snov ima tudi vlogo antioksidanta)
Sestavine v nočnem Slimtox čaju:

Rooibos 

(Rooibos ime izhaja iz afrikanščine in pomeni »rdeči grm«, ki raste v rastlinskem pasu gorskega travišča Južne Afrike. Zaradi antioksidantov je rooibos splošno varovalni napitek pred težavami z zdravjem in boleznimi, ki so znane kot »civilizacijske«. Poleg tega spodbuja delovanje jeter in pospešuje razstrupljanje telesa, koristno vpliva na prebavo in je dober za srce in ožilje.)


Kamilica 

(Kamilica sodi med zelišča, ki jih slovenska tradicionalna medicina uporablja skoraj za vse bolezni. Ljudska tradicionalna medicina je s številnimi izkušnjami potrdila, da kamilični čaj pospešuje znojenje, teši krče, umirja, krepi želodec in telo, razkužuje in razkraja)


Listi sene 

(Senozidi, ki jih vsebujejo listi sene, se v debelem črevesju razgradijo v učinkovine, ki delujejo na več načinov. Pospešujejo prehod vsebine skozi črevesje, zmanjšajo absorpcijo tekočine in zvečajo njeno izločanje iz sluznice) 


Pasijonka 

(Pasijonka je rastlina, ki so jo kot zdravilno rastlino poznali že južnoameriški Indijanci, ki so jo uporabljali kot pomirjevalo ali za ublažitev krčev. Ima protikrčne in blažilne lastnosti, zdravi tudi prebavne motnje, ki so živčnega izvora.)


Grško seno 

(Grško seno je rastlina, katere zdravilne učinkovine so bile poznane že antičnemu človeku. V Aziji oziroma na Bližnjem in Srednjem Vzhodu je grško seno pomembna začimba ter nujna sestavina karija, v zahodnem svetu pa se vedno bolj uveljavlja. Grškemu senu pripisujejo številne zdravilne učinke – pomaga pri sladkorni bolezni, visokemu holesterolu, zdravljenju kroničnega kašlja, slabokrvnosti, pomanjkanju apetita, rahitisu ter zdravljenju trebušnih motenj in pri stimulaciji prebave)


Aroma vanilije 

(daje čaju prijeten okus in vonj, ki še dodatno pomirja po napornem dnevu)